Job vacancy

Vacancy – Partnership Manager

Introductie
Team DSM is een internationale wielerploeg (bestaande uit een WorldTour Men-, WorldTour Women- en Development Program), internationaal georiënteerd, een topsport centrum & campus in Limburg / de Drieländerregion en hoofdkantoor in Deventer. Het team bestaat sinds 2008 en maakt sinds 2013 deel uit van hoogste divisie van de internationale wielersport: de prestigieuze UCI WorldTour.

De missie van de ploeg is om een duurzaam en betekenisvol sport-instituut in de wereld van professioneel wielrennen te worden, door middel van de ontwikkeling van een eigen ultiem performance model. Binnen dit unieke en vooruitstrevende model is veel aandacht voor de continue ontwikkeling van de atleten als ook van alle specialisten, coaches en overige collega’s en waar continue innoveren om steeds de huidige standaard te overtreffen een centrale pijler is. Hierbij worden de renners, staf, experts en coaches steeds weer uitgedaagd samen te werken, om zo alle inspanningen te stroomlijnen naar dezelfde duidelijke doelen, op basis van een niet-onderhandelbare set van vaste waarden en principes: ontwikkeling, integriteit, samenwerking, drive en innovatie.

Het team is bekend van successen als winst in de klassieke monumenten Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix, meerdere podiumplekken in grote rondes waaronder de eindzege in de Giro d’Italia in 2017 en vele etappeoverwinningen in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España.

Het team is met Royal DSM als nieuwe titelpartner in 2021 begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Met dezelfde missie en visie en met grote ambities werkt het team samen met DSM en haar andere partners aan strategische initiatieven die bijdragen aan verdere ontwikkeling en prestaties van het team, alsmede aan projecten met sociaal maatschappelijke impact.

Functie
Ter ondersteuning van onze Commerce afdeling zoeken wij een enthousiaste en zeer gedreven Partnership Manager voor het onderhouden, beheren en uitbouwen van huidige partnerships.

Het economisch model van een gemiddelde wielerploeg bestaat voor een fors gedeelte uit sponsor- en partnerships, waarbij teams een divers en complex landschap van ca. 75 partners met verschillende doelstellingen bedienen: van bijvoorbeeld hoofdsponsor DSM met intensieve year-round campagnes tot impactpartners als SCOTT en Volvo en zogenaamde (supplier)partners met meer specifieke marketing/communicatie vraagstukken. Als Partnership Manager ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de begeleiding en uitvoering van deze partnerships. Je takenpakket is zeer divers en bestaat onder andere uit het vormgeven van optimale activaties in relatie tot de team filosofie, opstellen en managen activatieplannen, bewaken van de kernwaarden van het team, je bent het eerste aanspreekpunt voor partners, en daarnaast ben je de schakel tussen de Commerce afdeling en de overige afdelingen van Team DSM. In al je werkzaamheden zoek je altijd de optimale balans tussen de commerciële activiteiten en het sportief presteren van het team.

Profiel
In de eerste plaats zoeken wij naar een passende persoonlijkheid! Je kunt je goed verplaatsen in de visie en ambitie van ons team, voelt je goed in een werkomgeving waar topsport, ontwikkeling en innovatie centraal staat en daarnaast vormen je ambitie, doortastende en zelfstandige attitude de basis van je resultaatgerichte functioneren. Je bent een enthousiaste, gedisciplineerde doorzetter met een plan. Een wereldkampioen op jouw vakgebied!

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

  • Relevante marketing en/of bedrijfskundige opleiding (Universitair denkniveau)
  • Werkervaring op de marketing afdeling van een corporate, op een marketing reclamebureau en/of een soortgelijke commerciële rol als partnership manager (min. 2-5 jaar werkervaring)
  • Extreem goede communicatieve vaardigheden en uiterst commerciële instelling
  • Goede economische kennis/inzichten
  • Strategisch en analytisch denkvermogen met aantoonbare leidinggevende kwaliteiten
  • Creatieve doorzetter met de discipline om gestructureerd te werken
  • Flexibele instelling en de bereidheid tot reizen/afwijkende werktijden
  • Teamplayer, maar ook in staat zelfstandig resultaat na te streven
  • Zeer goed onderlegd in de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • Kennis /ervaring in (wieler)sport is een voordeel, echter geen vereiste 

Solliciteren
Spreekt deze functie je aan en ben je nieuwsgierig geworden naar deze uitdaging? Stuur dan een recent CV en motivatie vóór 28 januari naar commerce@keep-challenging.com en overtuig ons van je toegevoegde waarde voor ons dynamische team!

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 31 januari.