Job vacancy

Job Vacancy – Event Manager

INTRODUCTIE

Team DSM is een internationale wielerploeg (bestaande uit een WorldTour Men-, WorldTour Women- en Development Program), internationaal georiënteerd, een topsport centrum & campus in Limburg / de Drieländerregion en hoofdkantoor in Deventer. Het team bestaat sinds 2008 en maakt sinds 2013 deel uit van hoogste divisie van de internationale wielersport: de prestigieuze UCI WorldTour.

De missie van de ploeg is om een duurzaam en betekenisvol sport-instituut in de wereld van professioneel wielrennen te worden, door middel van de ontwikkeling van een eigen ultiem performance model. Binnen dit unieke en vooruitstrevende model is veel aandacht voor de continue ontwikkeling van de atleten als ook van alle specialisten, coaches en overige collega’s en waar continue innoveren om steeds de huidige standaard te overtreffen een centrale pijler is. Hierbij worden de renners, staf, experts en coaches steeds weer uitgedaagd samen te werken, om zo alle inspanningen te stroomlijnen naar dezelfde duidelijke doelen, op basis van een niet-onderhandelbare set van vaste waarden en principes: ontwikkeling, integriteit, samenwerking, drive en innovatie.

Het team is bekend van successen als winst in de klassieke monumenten Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix, meerdere podiumplekken in grote rondes waaronder de eindzege in de Giro d’Italia in 2017 en vele etappeoverwinningen in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España.

Het team is met Royal DSM als nieuwe titelpartner in 2021 begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Met dezelfde missie en visie en met grote ambities werkt het team samen met DSM en haar andere partners aan strategische initiatieven die bijdragen aan verdere ontwikkeling en prestaties van het team, alsmede aan projecten met sociaal maatschappelijke impact.

FUNCTIE

Ter ondersteuning van onze commerciële afdeling zijn wij op zoek naar een enthousiaste, proactieve en hardwerkende Event Manager met oog voor detail, die gestructureerd te werk gaat. Je bewaart het overzicht en als projectleider pak je de eindverantwoordelijkheid voor het gehele traject, van planning tot executie. Je denkt vooruit en zorgt dat alle stakeholders (intern en extern) tijdig meegenomen worden in de plannen. Je werkt veelal zelfstandig, maar je zal ook moeten samenwerken met de partnership managers die het dagelijks contact met de partners hebben. Het takenpakket bevat onder andere:

 • Samenstellen van de eventkalender van Team DSM voor partners en relaties zoals bijv. de teampresentatie, Keep Challenging Team Work Day en de hospitality events bij wedstrijden zoals o.a. de Tour de France, Amstel Gold Race, Giro d’Italia etc.
 • Organisatie van deze events en inclusief bepalen van invulling. Denk aan alle voorkomende werkzaamheden rondom logistiek, materialen, catering, aankleding, benodigde locatie etc.
 • Samenwerken en onderhandelen met wedstrijdorganisaties over aanvullende mogelijkheden van hospitality arrangementen met als doel een uniek event te organiseren voor de partners van Team DSM.
 • Budgetteren van events en de bij behorende financiële planning.
 • Creëren van programma’s voor genodigden van Team DSM bij de Giro d’Italia en Tour de France en vervolgens het begeleiden van de gasten op locatie.
 • Ondersteuning van de partnership managers op operationeel gebied.

PROFIEL

In de eerste plaats zoeken wij naar een passende persoonlijkheid! Je kunt je goed verplaatsen in de visie en ambitie van ons team, voelt je goed in een werkomgeving waar topsport, ontwikkeling en innovatie centraal staat en daarnaast vormen je ambitie, doortastende en zelfstandige attitude de basis van je resultaatgerichte functioneren. Je bent een enthousiaste, gedisciplineerde doorzetter met een duidelijk plan.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel + competenties:

 • Relevante opleiding (HBO werk en denkniveau)
 • Minimaal 3 jaar succesvolle ervaring in soortgelijke rol met verantwoordelijkheid voor de organisatie en uitvoering van (grote) evenementen op wisselende locaties
 • Sterk en gedreven in het verzorgen van projectmanagement taken
 • Commercieel, resultaatgericht en professioneel ingesteld
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor detail
 • Goed onderlegd in de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Bereidheid tot reizen/afwijkende werktijden.
 • Kennis/ervaring in (wieler)sport is een voordeel, echter geen vereiste
 • Gewenste startdatum 1 december 2022

SOLLICITEREN

Spreekt deze functie je aan en ben je nieuwsgierig geworden naar deze uitdaging? Stuur dan een recent CV en motivatie vóór 14 september t.a.v. Jente Rijpstra naar commerce@keep-challenging.com en overtuig ons van je toegevoegde waarde voor ons dynamische team! De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 20 en 21 september.