Job vacancy

Stagiaire Marketing & Communicatie in de topsport bij Team DSM

Introductie

Team DSM is een internationale wielerploeg (bestaande uit een WorldTour Men-, WorldTour Women- en Development Program) met Duitse licentie en hoofdkantoor/thuisbasis in Deventer. Het team bestaat sinds 2008 en maakt sinds 2013 deel uit van hoogste divisie van de internationale wielersport: de prestigieuze UCI WorldTour.

De missie van de ploeg is om een duurzaam, herkenbaar en betekenisvol sport-instituut in de wereld van professioneel wielrennen te worden, door middel van de ontwikkeling van een eigen uniek performance model. Binnen dit model is veel aandacht voor een continue ontwikkeling van de atleten, terwijl tevens hard gewerkt wordt om ook alle externe factoren en omstandigheden zo goed mogelijk te beheersen en innoveren. Hierbij worden de renners, staf, experts en coaches steeds weer uitgedaagd samen te werken op basis van een niet-onderhandelbare set van vaste waarden en principes: ontwikkeling, integriteit, samenwerking, drive en innovatie. Het succes is dan ook volledig afhankelijk van een consistente samenwerking tussen alle betrokkenen, waarbij de doelstelling en plan van aanpak voor iedereen gelijk is. Uiteindelijk werken we met mensen, waarbij teamwork, efficiency, respect voor elkaars rol en het streven naar excellence in de breedste zin van het woord enorm belangrijk is.

Team DSM is bekend van successen als winst in de klassieke monumenten Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix, meerdere podiumplekken in grote rondes waaronder de eindzege in de Giro d’Italia in 2017 en vele etappeoverwinningen in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España én leverde beide wereldkampioenen ploegentijdrit (dames en heren) af in 2017. Toprenners als John Degenkolb, Marcel Kittel, Tom Dumoulin, Lorena Wiebes, Coryn Rivera en Romain Bardet hebben deel uit gemaakt of maken momenteel deel uit van de formatie van Team DSM.

Functie

Ter ondersteuning van onze Commerce afdeling zoeken wij een enthousiaste en zeer gedreven stagiair voor ondersteuning bij de promotie van onze partnerships.

Het economisch model van een gemiddelde wielerploeg bestaat voor een fors gedeelte uit sponsor- en partnerships, waarbij teams een divers en complex landschap van 35 tot 40 partners met verschillende doelstellingen bedienen: van bijvoorbeeld hoofdsponsor DSM met intensieve year-round campagnes tot impactpartners als Scott en Volvo en zogenaamde (supplier)partners met meer specifieke marketing/communicatie vraagstukken. Als stagiair op de Commerce afdeling ondersteun je de accountmanagers primair bij communicatievraagstukken rondom de partnerships. Je takenpakket is zeer divers en bestaat onder andere uit het vormgeven van optimale activaties zoals het inrichten van social media campagnes, het schrijven voor onze websiteen partner mailings. r. In al je werkzaamheden zoek je altijd de optimale balans tussen de commerciële activiteiten en het sportief presteren van het team.

Profiel 

In de eerste plaats zoeken wij naar een passende persoonlijkheid! Je bent enthousiast, leergierig en pro-actief. Het schrijven van teksten is écht jouw ding, je werkt secuur en je hebt een creatieve kijk op het gebruik van social media.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

  • Je volgt een relevante, communicatie of marketinggerelateerde opleiding
  • Je bent creatief
  • Je vind het leuk om te schrijven en hebt affiniteit met social media
  • Goede communicatieve vaardigheden en commerciële instelling
  • Zeer goed onderlegd in de Engelse en Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
  • Gedreven
  • Teamplayer, maar ook in staat zelfstandig resultaat na te streven
  • Beschikbaar voor minimaal 6 maanden
  • Affiniteit met (wieler)sport is een voordeel maar geen vereiste

Solliciteren 

Spreekt deze functie je aan en ben je nieuwsgierig geworden naar deze uitdaging? Stuur dan een recent CV en motivatie voor 2 december naar [email protected] en overtuig ons van je toegevoegde waarde voor ons dynamische team!

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 5 december.